3d from zmodeler3 to gta5

GTA:V Modding with ZModeler3 discussion.

Moderator: madga182

Post Reply
OskarGTA5MODPROFI
Posts: 3
Joined: Mon Aug 23, 2021 5:17 am

3d from zmodeler3 to gta5

Post by OskarGTA5MODPROFI »

hello,
my 3d model in gta5 is not that what it should be. in open iv and zmodeler3 its okay.
i dont know how to fix it and how i can export the car right.
pls help,
thank you
theres three pictures (one in zmod, one in open iv and one in gta5/fivem). i think the pictures explain themselves.
Attachments
Screenshot 2021-08-28 004430.png
Screenshot 2021-08-28 004557.png
Bild_2021-08-29_004727.png
User avatar
Oleg
Site Admin
Posts: 11297
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am
Contact:

Re: 3d from zmodeler3 to gta5

Post by Oleg »

reset object local axes with Display\Local Axes\Reset to world tool.
OskarGTA5MODPROFI
Posts: 3
Joined: Mon Aug 23, 2021 5:17 am

Re: 3d from zmodeler3 to gta5

Post by OskarGTA5MODPROFI »

oh, look what happen now. I thinl I habe reset all object local axes or so?!
now its in zmodeler (in zmodeler the two objects have the same material and texture like in my first post but when I reset the axes to world, i have to flip it, that the object is complet and yeah now its very strange) the false texture, in open correctly and in fivem completely wrong.
:cry: :cry: :cry:
Attachments
Screenshot 2021-08-30 013725.png
Screenshot 2021-08-30 014152.png
Screenshot 2021-08-30 0137253.png
User avatar
Oleg
Site Admin
Posts: 11297
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am
Contact:

Re: 3d from zmodeler3 to gta5

Post by Oleg »

you were supposed to apply this tool to the problematic object only. Note, you need to update/export both model.yft and model_hi.yft files.
OskarGTA5MODPROFI
Posts: 3
Joined: Mon Aug 23, 2021 5:17 am

Re: 3d from zmodeler3 to gta5

Post by OskarGTA5MODPROFI »

So the lights are fine but what can I do that these black things are not so big and on the right place?
I already did reset axes to world and the objects are better but still in the air and too big?
Is there a scale mistake?
Attachments
Bild_2021-09-09_120111.png
unknown.png
unknown.png (127.02 KiB) Viewed 105 times
User avatar
Oleg
Site Admin
Posts: 11297
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am
Contact:

Re: 3d from zmodeler3 to gta5

Post by Oleg »

check axes scale (in properties of object) on the object itself, on its parent in hierarchy and up to the topmost dummy node in hierarchy.
Each and every object should have scale 1/1/1

Note, you can use Alt+click on visibility box in hierarchy view to perform selection/deselection in hierarchy view.

If you've assigned a name related to "siren" onto these parts, the game has some specific code to make them scale and "flash" like visual FX when you turn on siren lights. So, give them a name like "misc_d" or something like that to see whether it gives any better result or not.
User avatar
Deadspin
Beginner
Posts: 116
Joined: Sun Sep 10, 2017 1:34 pm
Location: North Carolina

Re: 3d from zmodeler3 to gta5

Post by Deadspin »

The floating objects could potentially be grouped and when you reset the axis on everything you may have moved their axis, which would cause them to appear far away from where they need to be. Ungroup them if they are and reset their individual axis to parent using the tool mentioned by Oleg, then regroup and compound them and it should be fixed (if that's the issue).
[Lore and 3rd Party Emergency Vehicles | Custom Ped/EUP]
Post Reply