Report Import/Export bugs here

GTA:V Modding with ZModeler3 discussion.

Moderator: madga182

User avatar
Oleg
Site Admin
Posts: 11562
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am
Contact:

Re: Report Import/Export bugs here

Post by Oleg »

@aRLaN6, apply fresh validation to your license ("Validate" button in account, copy short key, press "Shift" while "License information" window is opened), then restart ZModeler.

Ensure you have two CodeLib files in "Shared" folder, these are your license files and could get deleted by antivirus or windows defender for no reason.

@FPS, the screenshot above was made with an updated filter. you can see a glass on trailgater model, it even can crash the glass too.
FPS
Posts: 18
Joined: Tue Aug 11, 2015 7:39 am

Re: Report Import/Export bugs here

Post by FPS »

Oleg wrote:@aRLaN6, apply fresh validation to your license ("Validate" button in account, copy short key, press "Shift" while "License information" window is opened), then restart ZModeler.

Ensure you have two CodeLib files in "Shared" folder, these are your license files and could get deleted by antivirus or windows defender for no reason.

@FPS, the screenshot above was made with an updated filter. you can see a glass on trailgater model, it even can crash the glass too.
Must have bugged out during the update. Re downloaded the zmod and it's fine now
smokey8808
Posts: 90
Joined: Fri Jul 17, 2009 12:25 pm

Re: Report Import/Export bugs here

Post by smokey8808 »

I seem to have a problem loading textures files for saved zmodeler3 scenes. After importing .yft files and saving the scene, opening the scene again shows model without any textures.

I have set the paths for texture folders appropiately. I even tried placing all texture files in the same folder in which .z3d scene is located, but textures still dont get loaded.
D3FEKTED
Posts: 1
Joined: Mon Aug 10, 2015 10:14 pm

Re: Report Import/Export bugs here

Post by D3FEKTED »

Hi, i'm having problems extracting. Everytime i try, the program crashes. The part has proper material / shader assigned to it and the compound is set up correctly as the guide said. I know it is this part causing the issue because when it is not linked to the main model, it extracts fine.
Thanks.
Attachments
11881385_10204335379655275_681123627_o.jpg
User avatar
Oleg
Site Admin
Posts: 11562
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am
Contact:

Re: Report Import/Export bugs here

Post by Oleg »

send me your .z3d file
FPS
Posts: 18
Joined: Tue Aug 11, 2015 7:39 am

Re: Report Import/Export bugs here

Post by FPS »

Well, the problem got back.
The windows doesn't show up in game, although everything is fine with materials/ hierarchy.
Can't find the cause of this problem
Kamel
Posts: 22
Joined: Thu Aug 06, 2015 11:32 am

Re: Report Import/Export bugs here

Post by Kamel »

@Oleg you better make tutorial about how to replace custom vehicle.
User avatar
Oleg
Site Admin
Posts: 11562
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am
Contact:

Re: Report Import/Export bugs here

Post by Oleg »

@D3FEKTED, fixed. get an update.

@FPS, send me your .z3d

@Kamel, users will find more bugs during trial and error, so I could fix them up. then someone will make tutorial on conversion I guess. It will be better if I spend my time making things that other can't do like researching the unknown parts of format to make it work better on export.
smokey8808
Posts: 90
Joined: Fri Jul 17, 2009 12:25 pm

Re: Report Import/Export bugs here

Post by smokey8808 »

smokey8808 wrote:I seem to have a problem loading textures files for saved zmodeler3 scenes. After importing .yft files and saving the scene, opening the scene again shows model without any textures.

I have set the paths for texture folders appropiately. I even tried placing all texture files in the same folder in which .z3d scene is located, but textures still dont get loaded.
Oleg, please let me know if this is supposed to happen or not. Currently zm3 is not useable for me when textures get lost on the model i've edited. The weird thing is, when i use custom textures on an object, these textures, and only these textures get loaded properly. But the textures that were already applied to the default vehicle dont show up :/
User avatar
Oleg
Site Admin
Posts: 11562
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am
Contact:

Re: Report Import/Export bugs here

Post by Oleg »

enable "Store textures" option to save them inside .z3d file. Alternatively, unpack all needed textures into some folder (may be into the same folder as the .z3d file).
GeorgieMoon
Posts: 3
Joined: Sun Aug 02, 2015 12:25 pm

Re: Report Import/Export bugs here

Post by GeorgieMoon »

I've been able to get my CVPI converted and working well, I just have one problem, the wheels. I've tried everything to make them not invisible.. I'm using the original stanier wheels with original materials.
http://i.imgur.com/avhkL3J.png
smokey8808
Posts: 90
Joined: Fri Jul 17, 2009 12:25 pm

Re: Report Import/Export bugs here

Post by smokey8808 »

Oleg wrote:enable "Store textures" option to save them inside .z3d file. Alternatively, unpack all needed textures into some folder (may be into the same folder as the .z3d file).
well, that's the issue. neither using store texture, or unpacking to same folder, loads up the textures upon opening of the file.

regardless what i do, saving scene and opening it again, shows me a blank mesh without any textures.
FPS
Posts: 18
Joined: Tue Aug 11, 2015 7:39 am

Re: Report Import/Export bugs here

Post by FPS »

Everything seems to be working fine.
I'll keep testing the lods
Image
Image
User avatar
Oleg
Site Admin
Posts: 11562
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am
Contact:

Re: Report Import/Export bugs here

Post by Oleg »

@smokey8808, post a screenshot of Textures browser before you save and after you open your .z3d file.
User avatar
Chasez
Beginner
Posts: 259
Joined: Thu Jun 18, 2009 12:34 am

Re: Report Import/Export bugs here

Post by Chasez »

hJY3-zxOL8U

I'm not sure if I'm doing something wrong but collisions seem to not work properly.
User avatar
Oleg
Site Admin
Posts: 11562
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am
Contact:

Re: Report Import/Export bugs here

Post by Oleg »

post a screen with L0 and COL modes toggled on together.
User avatar
Chasez
Beginner
Posts: 259
Joined: Thu Jun 18, 2009 12:34 am

Re: Report Import/Export bugs here

Post by Chasez »

Oleg wrote:post a screen with L0 and COL modes toggled on together.
Attachments
L0_COL.png
User avatar
aRLaN6
Posts: 76
Joined: Mon Oct 06, 2008 5:07 pm
Location: Minneapolis

Hauler Works.

Post by aRLaN6 »

I gave up on the Phantom semi truck, it's nothing but errors and crash exports. I have had luck with the Hauler, changed wheels, tanks, fenders, extra and bumper.
Attachments
hauler
hauler
Kamel
Posts: 22
Joined: Thu Aug 06, 2015 11:32 am

Re: Report Import/Export bugs here

Post by Kamel »

how i can replace the custom wheel i already finished every thing i just need to replace wheel???
Attachments
2015-08-13_00001.jpg
2015-08-13_00002.jpg
Xcon
Posts: 6
Joined: Mon Oct 27, 2014 6:56 am

Re: Report Import/Export bugs here

Post by Xcon »

@Kamel

Hey nice convertion I'm having the same issue where my model doesn't have wheels.
_Vlad_
Beginner
Posts: 170
Joined: Thu Aug 06, 2015 11:30 pm

Re: Report Import/Export bugs here

Post by _Vlad_ »

Kamel wrote:how i can replace the custom wheel i already finished every thing i just need to replace wheel???
My car have custom wheels, they converted to as well as other details
Attachments
GTA5 2015-08-13 09-23-42-447.png
Xcon
Posts: 6
Joined: Mon Oct 27, 2014 6:56 am

Re: Report Import/Export bugs here

Post by Xcon »

can you show me a picture of your Cols on zmod and wheel set up?
_Vlad_
Beginner
Posts: 170
Joined: Thu Aug 06, 2015 11:30 pm

Re: Report Import/Export bugs here

Post by _Vlad_ »

Xcon wrote:can you show me a picture of your Cols on zmod and wheel set up?
Attachments
Безымянный.png
User avatar
Mister Brooks
Posts: 67
Joined: Sat Jul 18, 2015 4:02 am

Re: Report Import/Export bugs here

Post by Mister Brooks »

hello, please how cut any parts from model and create group to this cutted part like this

Image
User avatar
Oleg
Site Admin
Posts: 11562
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am
Contact:

Re: Report Import/Export bugs here

Post by Oleg »

@Chasez, have you remastered collision or used an original with no changes? can you send me your .z3d so I could check this here?

@Mister Brooks, modify\submesh\detach.
Post Reply