Page 1 of 1

Z-Mod crashes when exporting prefabs.

Posted: Sat Jun 11, 2022 6:20 am
by Harald-RS
Hello Oleg,

Z-Mod is crashing for me when exporting prefabs.

I don't know what the problem is and Z-Mod doesn't write anything in the log.

Re: Z-Mod crashes when exporting prefabs.

Posted: Sat Jun 11, 2022 9:51 am
by Oleg
does this happen on some imported prefabs or you've created your own prefab in ZModeler? if you have a small scene (z3d) file that causes crash on export, send me a download link, so I could check it.

Re: Z-Mod crashes when exporting prefabs.

Posted: Sat Jun 11, 2022 9:58 am
by Harald-RS
This happens when you have imported a prefab and then edited it.

Re: Z-Mod crashes when exporting prefabs.

Posted: Wed Jun 15, 2022 9:21 pm
by Harald-RS
Hi Oleg is there anything new about prefab export?

Re: Z-Mod crashes when exporting prefabs.

Posted: Thu Jun 16, 2022 1:05 am
by Oleg
Hi.
I'm currently away from my dev computer. will be able to say something on june 22nd as earliest :(

Re: Z-Mod crashes when exporting prefabs.

Posted: Mon Jun 20, 2022 8:08 pm
by Harald-RS
ok

Re: Z-Mod crashes when exporting prefabs.

Posted: Sat Jun 25, 2022 12:55 pm
by Oleg
hi. may you send me a .z3d file with any edited prefab (perfectly, the simple one) that crashes on export?

Re: Z-Mod crashes when exporting prefabs.

Posted: Sat Jun 25, 2022 9:38 pm
by Harald-RS
I have sent you 2 files in a PN message.

Re: Z-Mod crashes when exporting prefabs.

Posted: Sun Jun 26, 2022 11:23 am
by Oleg
Yup, sure, found them.
Fixed the issue, get an update.

Re: Z-Mod crashes when exporting prefabs.

Posted: Sun Jun 26, 2022 1:30 pm
by Fazer001
Ok, no crash..

Next try , but I'm not happy with that, Sorry....

but zmod still can't handle the ( material : "eut2.dif.spec.weight.weight.dif.spec.weight.tsnmapcalc )
viewtopic.php?f=25&t=13715

import:
Missing shader adaptation for material : "eut2.dif.spec.weight.weight.dif.spec.weight.tsnmapcalc
Material States is empty and no texture is loaded.....

Manual load or replace ( material, texture ) does not work and brings nothing....

export:
Uknown shader adaptation in material, dropping down to "dif"

Image

Zmod export mat: aeb713feee88a747
material : "eut2.dif.rfx" {
texture[0] : "/prefab/oil_storage/dirt_2_512.tobj"
texture_name[0] : "texture_base"
diffuse : { 1 , 1 , 1 }
specular : { 0.0313726 , 0.0313726 , 0.0313726 }
shininess : 12
tint : { 1 , 1 , 1 }
add_ambient : 0
substance : "road"

}

SCS mat: aeb713feee88a747
material : "eut2.dif.spec.weight.weight.dif.spec.weight.tsnmapcalc.tg0.tg1.rfx" {
texture[0] : "/material/terrain/dirt_2_512.tobj"
texture_name[0] : "texture_base"
texture[1] : "/material/terrain/dirt_2_512_nrm.tobj"
texture_name[1] : "texture_nmap"
texture[2] : "/material/terrain/asphalt_tiles_eu_01.tobj"
texture_name[2] : "texture_over"
texture[3] : "/material/terrain/asphalt_tiles_eu_01_nrm.tobj"
texture_name[3] : "texture_nmap_over"
add_ambient : 0
aux[0] : { 8 , 8 }
aux[1] : { 8 , 8 }
aux[3] : { 1 , 1 , 1 , 20 }
diffuse : { 1 , 1 , 1 }
reflection : 0
reflection2 : 0
shininess : 12
specular : { 0.0331048 , 0.0331048 , 0.0331048 }
substance : "road"
}