Search found 139 matches

by Harald-RS
Fri Jan 28, 2022 9:21 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: Prefabs - Locator - Semaphore - Traffic Rules.
Replies: 5
Views: 57

Re: Prefabs - Locator - Semaphore - Traffic Rules.

I have shared a link from SCS Wiki where you can see the point locators and link them to the rules.
by Harald-RS
Thu Jan 27, 2022 11:32 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: Prefabs - Locator - Semaphore - Traffic Rules.
Replies: 5
Views: 57

Re: Prefabs - Locator - Semaphore - Traffic Rules.

The problem is that I can't find the locator settings in Z-Mod to change the rules for traffic.
by Harald-RS
Thu Jan 27, 2022 8:49 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: Prefabs - Locator - Semaphore - Traffic Rules.
Replies: 5
Views: 57

Prefabs - Locator - Semaphore - Traffic Rules.

Hi Oleg,

would it be possible to import the locators for the traffic rules in the prefabs?

https://modding.scssoft.com/wiki/Docume ... tion-point
by Harald-RS
Sat Jan 08, 2022 11:51 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: After Modification the Materials are not loaded automatically.
Replies: 4
Views: 198

Re: After Modification the Materials are not loaded automatically.

Did you also specify the DAF DLC as base or mod folder when importing.

Otherwise the Z-Mod can not find the materials.
by Harald-RS
Fri Jan 07, 2022 5:24 pm
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: truckpaint UV export wrong
Replies: 5
Views: 187

Re: truckpaint UV export wrong

Because you only need this information if you create your own ne mats.

If you use an original mat you have to take this mat out of your mod and not put it in.
by Harald-RS
Fri Jan 07, 2022 9:14 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: truckpaint UV export wrong
Replies: 5
Views: 187

Re: truckpaint UV export wrong

You have to enter the empty.dds at detail 2 and then set it to UV3 at export.

Then the skin will work again.
by Harald-RS
Thu Jan 06, 2022 8:25 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: Visual problem mod
Replies: 3
Views: 106

Re: Visual problem mod

have you change bei the Truckpaint mat the UV 2 to UV 3 and add the empty.dds under the material?
by Harald-RS
Thu Jan 06, 2022 6:39 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: Visual problem mod
Replies: 3
Views: 106

Re: Visual problem mod

Wrong UV Chanel by export
by Harald-RS
Fri Dec 24, 2021 2:01 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: Interior Animation not working after export!
Replies: 2
Views: 186

Interior Animation not working after export!

Hello Oleg,

Z-mod 3 does not import animation from Interior properly anymore.

It does not set IDs in the root directory anymore
by Harald-RS
Thu Dec 09, 2021 8:49 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: Electrics - Problem
Replies: 4
Views: 576

Re: Electrics - Problem

We had also tested that.

But it did not work either.

And SCS has e.g. also Electrics as or and under it different components and flares.
by Harald-RS
Sat Dec 04, 2021 6:32 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: Reflections Files not full imported
Replies: 1
Views: 220

Reflections Files not full imported

Hi Oleg, Have a humble question. Why does the Z-Mod not load all files from the Tobj e.g. at Brushed_reflection.tobj ±p 4 /material/environment/brushed_reflection/env_c00.dds4 /material/environment/brushed_reflection/env_c01.dds4 /material/environment/brushed_reflection/env_c02.dds4 /material/enviro...
by Harald-RS
Fri Dec 03, 2021 11:48 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: Truckpaint - Problem
Replies: 5
Views: 319

Re: Truckpaint - Problem

Have done so, but has not brought. According to Dotec, it is probably the Vertex Alpha. That would have to be adjusted. Only I find in the Z-Mod no option for setting the vertex alpha. Since the SCANIA NG from SCS has no AO as a texture but an Alpha AO. The funny thing is that there are no errors in...
by Harald-RS
Fri Dec 03, 2021 10:50 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: Truckpaint - Problem
Replies: 5
Views: 319

Re: Truckpaint - Problem

Other Color the Same Problem.

Image

Here are the Template:
Image

Have the same Problem.

All Parts Vertex Color are 128, 128, 128

Truckpaint non metalic color:

Image

Image
by Harald-RS
Fri Dec 03, 2021 10:07 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: Truckpaint - Problem
Replies: 5
Views: 319

Truckpaint - Problem

Hi Oleg,

I just don't know how to fix this my cabin shines so funny but everything else is ok and also have the same mat file.

Image

Image

Can you please help me.
by Harald-RS
Mon Nov 29, 2021 9:35 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: Mover - Flags Countries
Replies: 21
Views: 838

Re: Mover - Flags Countries

What do you mean?`

Can you explain it to me in more detail with a screenshot?
by Harald-RS
Mon Nov 29, 2021 8:52 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: Mover - Flags Countries
Replies: 21
Views: 838

Re: Mover - Flags Countries

Hello Oleg,
after exporting the flag now looks like this but in Z-Mod everything is ok.

Z-Mod:
z_mod_flag_ok.png
ETS2 1.42 / 1.43:
MapEdot_flag_error.png
I do not know why it does that.
by Harald-RS
Sun Nov 28, 2021 9:41 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: Mover - Flags Countries
Replies: 21
Views: 838

Re: Mover - Flags Countries

Thank you Oleg.

That was the missing clue.

Now the animation is displayed correctly at the flag.
by Harald-RS
Sat Nov 27, 2021 12:16 pm
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: Mover - Flags Countries
Replies: 21
Views: 838

Re: Mover - Flags Countries

I have only isolated this so that you can see that the External ID is set to zero.
by Harald-RS
Sat Nov 27, 2021 11:35 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: Mover - Flags Countries
Replies: 21
Views: 838

Re: Mover - Flags Countries

Hello Oleg,
I have done that, it is also linked but the animation is not displayed in the 3D window.

And I mean the ID number of the 3D model which is now just by the merge now a model.

The External State ID is missing in the properties.

Look Screenshot:
mover_flag_error_3.png
by Harald-RS
Sat Nov 27, 2021 10:10 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: Mover - Flags Countries
Replies: 21
Views: 838

Re: Mover - Flags Countries

That's the problem, that the root parts no longer have IDs after the import of the original 3D model.

But if I omit the merge then the parts have their IDs.
by Harald-RS
Sat Nov 27, 2021 7:26 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: Mover - Flags Countries
Replies: 21
Views: 838

Re: Mover - Flags Countries

Next try.

Now the 3 model is all put together but it doesn't work anymore.

The joints stand alone or the 3D models.

Somehow something must have changed in the PMAs of SCS.
mover_flag_error_2.png
by Harald-RS
Sat Nov 27, 2021 7:08 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: Mover - Flags Countries
Replies: 21
Views: 838

Re: Mover - Flags Countries

I have done that now,

only now the animation no longer works.

All the IDs for the animation are no longer present.
by Harald-RS
Sat Nov 27, 2021 6:14 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: Mover - Flags Countries
Replies: 21
Views: 838

Re: Mover - Flags Countries

Look here:
mover_flag_error.png
by Harald-RS
Fri Nov 26, 2021 10:31 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: Mover - Flags Countries
Replies: 21
Views: 838

Mover - Flags Countries

Hi Oleg,

when I try to create a flag.

If I import the original Flag_countries I can edit them in the Z-Mod.

But when I then load the pma into the track editor and then want to check the animation it destroys the flag.

What can be the reason for this.
by Harald-RS
Sun Nov 21, 2021 11:53 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: Truckpaint - Mats - Z-Mod change this
Replies: 7
Views: 455

Re: Truckpaint - Mats - Z-Mod change this

After Update the new Mat. material : "eut2.truckpaint" { texture[0] : "/vehicle/truck/scania_2016/plain_grey.tobj" texture_name[0] : "texture_base" texture[1] : "/material/environment/vehicle_reflection.tobj" texture_name[1] : "texture_reflection" di...