Search found 28 matches

by Mmeister
Sun Sep 18, 2022 1:01 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: Truck Rearbumper with Lights
Replies: 7
Views: 322

Re: Truck Rearbumper with Lights

UV#3 works! Thank you so much, to both of you! Could have not done it by myself.
by Mmeister
Sat Sep 17, 2022 11:26 pm
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: The paintjob is not displaying properly in game
Replies: 15
Views: 1025

Re: The paintjob is not displaying properly in game

Hi Oleg, any solutions here?

If I did something incredibly stupid to get this result I don't mind being told so. I'm still learning the software and game modding.
by Mmeister
Sat Sep 17, 2022 11:22 pm
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: Truck Rearbumper with Lights
Replies: 7
Views: 322

Re: Truck Rearbumper with Lights

Hi, Oleg and hi Herald, Can I ask for assistance on ATS box trailer rear body. I have a problem with Miss-aligned texture after editing the SCS original model. https://i.ibb.co/S5bPjS8/ATS-Box-rear-body-0.jpg Settings of the material. If I set DETAIL2 to UV#3 the texture gets transposed but its not ...
by Mmeister
Wed Jun 22, 2022 9:33 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: Shades under the wheels
Replies: 7
Views: 558

Re: Shades under the wheels

After my noob mistakes, any help would be appreciated with what I'm doing wrong. So I've set my model floor shading for 5 axles but can't get rear axle to display proper shading on the ground. The modded 10x model is based of 8x4 SCS Scania S. Here are my inputs: Truck model. https://i.ibb.co/mbvQqS...
by Mmeister
Wed Jun 22, 2022 6:04 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: Shades under the wheels
Replies: 7
Views: 558

Re: Shades under the wheels

Never mind, got wrong mat set as explained above. Mat i used was not a fakeshadow but truckpaint. So changing the mat worked.
by Mmeister
Wed Jun 22, 2022 5:34 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: Shades under the wheels
Replies: 7
Views: 558

Re: Shades under the wheels

Hi,

I've updated the Scania model to fix the collisions and in game weird shadow under the wheels appears? I did similar update today with Volvo FH16 and no such effect happens.

I assume some update caused the change. Any solutions?

Image
by Mmeister
Thu Jun 16, 2022 9:41 pm
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: Cargo not visible in game
Replies: 2
Views: 298

Re: Cargo not visible in game

Hi Oleg,

I've tested again today and found error in one of the def files. There should be ''lowbed'' instead it was written ''lowloader''.

Works now. Thank you-.

Image
by Mmeister
Thu Jun 16, 2022 9:03 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: Cargo not visible in game
Replies: 2
Views: 298

Cargo not visible in game

Hi, I've made many custom cargo, spliced from existing game models but I have a problem with one particular made from SCS crane. I isolated boom, scaled it and made it individual lowbed cargo. The problem is that I can't get the model to show up in game. What could be wrong with my inputs? Thank you...
by Mmeister
Sat Jun 11, 2022 4:07 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: Shades under the wheels
Replies: 7
Views: 558

Re: Shades under the wheels

Appreciate a lot. Thank you.
by Mmeister
Thu Jun 09, 2022 7:36 pm
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: Shades under the wheels
Replies: 7
Views: 558

Re: Shades under the wheels

Hi, thanks for reply. Is there any guide on how to do this?
by Mmeister
Thu Jun 09, 2022 6:28 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: Shades under the wheels
Replies: 7
Views: 558

Shades under the wheels

Hi, If I may ask about the shade under the wheels. I just can't get them to be displayed right in the game. Its not entirely Zmodeler work, since theres DDS I edit with Paint.net (maybe I'm doing it wrong idk tbh) but regardless any info/tip as to what's the deal with this would be appreciated. So w...
by Mmeister
Tue May 31, 2022 1:34 pm
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: The paintjob is not displaying properly in game
Replies: 15
Views: 1025

Re: The paintjob is not displaying properly in game

The r_fender_top & r_fender folder under accessories I've found the paint version of fender has a problem with at least 2 skins: Golden edge(barely noticeable inside fender) and Special Transport(on image below). DETAIL2 set from UV#1 to UV#3 crashes the game before loading into main menu. If al...
by Mmeister
Tue May 31, 2022 8:27 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: The paintjob is not displaying properly in game
Replies: 15
Views: 1025

Re: The paintjob is not displaying properly in game

It is original SCS model. 8x4 chassis I've extended to 10x.

-> DEF\def\vehicle\truck\volvo.fh16_2012\chassis\8x4.sii
-> BASE\vehicle\truck\volvo_fh16_2012\chassis\chs_8x4.pmd
by Mmeister
Tue May 31, 2022 8:17 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: The paintjob is not displaying properly in game
Replies: 15
Views: 1025

Re: The paintjob is not displaying properly in game

Yeah BUMP to UV#3 + DETAIL2 to UV#3 works. Only DETAIL2 to UV#3 does not work. Tried again to be sure. This Volvo FH 2012 model seems built different from other trucks I've edited so far. After BUMP set to UV#3 it looks wrong in modeler but ok in game? https://i.ibb.co/znTYPDV/Screenshot-2022-05-31-...
by Mmeister
Tue May 31, 2022 8:02 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: The paintjob is not displaying properly in game
Replies: 15
Views: 1025

Re: The paintjob is not displaying properly in game

Mmeister wrote: Tue May 31, 2022 8:00 am The paint/skin mapping is wrong.

I tried with DETAIL2 change to UV#3 but nothing changed. DETAIL2 has no texture, does it matter somehow?
Also i left BUMP now at UV#1, should i set that to UV#3 as well?
Just tried
The answer is YES!!

Thank you Oleg!!
by Mmeister
Tue May 31, 2022 8:00 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: The paintjob is not displaying properly in game
Replies: 15
Views: 1025

Re: The paintjob is not displaying properly in game

The paint/skin mapping is wrong.

I tried with DETAIL2 change to UV#3 but nothing changed. DETAIL2 has no texture, does it matter somehow?
Also i left BUMP now at UV#1, should i set that to UV#3 as well?

Image
by Mmeister
Tue May 31, 2022 7:49 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: The paintjob is not displaying properly in game
Replies: 15
Views: 1025

Re: The paintjob is not displaying properly in game

It looks like this. The part around lights should be red/white stripes and the rear big cover should be different as well.
Image

This is how its supposed to look.
Image
by Mmeister
Tue May 31, 2022 7:40 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: The paintjob is not displaying properly in game
Replies: 15
Views: 1025

Re: The paintjob is not displaying properly in game

Image
Separate to UV#3

Image
Copying coordinates from UV#1 - looks correct, but in game paintjob does not work.
by Mmeister
Tue May 31, 2022 7:30 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: The paintjob is not displaying properly in game
Replies: 15
Views: 1025

Re: The paintjob is not displaying properly in game

Just tried both options. Makes no change :/

To be more precise. When I change to UV#3, I can see change in model - then I copy from UV#1 and its fixed in modeler. But the game still wont read it properly...

Any other options I may be looking at?
by Mmeister
Tue May 31, 2022 7:10 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: The paintjob is not displaying properly in game
Replies: 15
Views: 1025

The paintjob is not displaying properly in game

Hi, I have a problem with this particular model of Volvo FH 2012 where the paintjob in game does not work properly. It seems misplaced but the mapping of surfaces seems to be in correct place. I have no luck getting it work. -I've tried change ''clamp'' to ''wrap'' on both DETAIL1 and SPECMAP - set ...
by Mmeister
Mon Mar 28, 2022 7:38 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: Lightmask Problem
Replies: 11
Views: 1228

Re: Lightmask Problem

OK, thanks Oleg, got that part of import of materials solved for the most part. I refine reconnection of textures manually and it does the trick.
by Mmeister
Tue Mar 22, 2022 3:26 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: Lightmask Problem
Replies: 11
Views: 1228

Re: Lightmask Problem

I've had it red when I tried changing the location of mats & textures manually after export. Will check ingame log. Thanks for the tip.
by Mmeister
Tue Mar 22, 2022 1:32 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: Lightmask Problem
Replies: 11
Views: 1228

Re: Lightmask Problem

Hi, I've managed to solve the problem with the trailer's missing textures successfully, thank you. Can I ask another question I'm kinda lost about: what it means that all textures would be shown as purple in game? https://i.ibb.co/DbHZbJL/Jeep-materials-01.jpg SCS jeep_2 was imported and it had miss...
by Mmeister
Sun Mar 20, 2022 10:44 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: Lightmask Problem
Replies: 11
Views: 1228

Re: Lightmask Problem

Edit: I'll add textures manually - reading your guide right now - I hope it should work. Its strange to me since ETS2 files load textures no problem.
by Mmeister
Sun Mar 20, 2022 10:28 am
Forum: ATS and ETS2 by SCS Software
Topic: Lightmask Problem
Replies: 11
Views: 1228

Re: Lightmask Problem

Hi, I new to Z modeler and have a similar issue on a ATS trailer. I tried edited material UV channels but no luck. Can someone explain what I'm doing wrong/how to correct colors. Thanks. https://ibb.co/RyFvNGW https://i.ibb.co/0t7DKp3/SCS-trailer-color-problem-1.jpg https://ibb.co/C7Q4yL9 https://i....