Zmodeler3 and Take Two

GTA:V Modding with ZModeler3 discussion.

Moderator: madga182

Zmodeler3 and Take Two

Postby Gta5KoRn » Fri Jun 16, 2017 9:25 am

Hi Oleg, you probably heared about the drama with OpenIV and Take Two Interactive. So here is my question: if TakeTwo require to stop the Gta support for Zm, will you do this?
User avatar
Gta5KoRn
Beginner
 
Posts: 160
Joined: Mon Aug 17, 2015 1:13 am

Re: Zmodeler3 and Take Two

Postby Automan » Sat Jun 17, 2017 2:10 am

The problem is already there, because without Open IV you do not get the GTA V files for ZM3...
You should continue to use Open IV privately, but sooner or later it will no longer be compatible with GTA V.

Also, unfortunately, there is no distinction in GTA V between online and singleplayer.
Even by editing GTA V in a private, singleplayer version, I think GTA V would still require online access, and even modifying the system date, the problem would happen sooner or later...
User avatar
Automan
Beginner
 
Posts: 113
Joined: Tue Mar 06, 2007 1:27 pm
Location: Italy

Re: Zmodeler3 and Take Two

Postby blitziii » Sat Jun 17, 2017 5:35 am

If you don't update GTA V, nothing will changed. No changes in filesystem or whatsoever ...
blitziii
 
Posts: 3
Joined: Fri Jun 16, 2017 12:59 pm

Re: Zmodeler3 and Take Two

Postby MrGTAmodsgerman » Sat Jun 17, 2017 1:16 pm

@Oleg Please answer this
User avatar
MrGTAmodsgerman
 
Posts: 50
Joined: Tue Jun 16, 2015 6:51 pm

Re: Zmodeler3 and Take Two

Postby Automan » Sat Jun 17, 2017 10:40 pm

blitziii wrote:If you don't update GTA V, nothing will changed. No changes in filesystem or whatsoever ...

And when does GTA V need to connect what happens?...
Do you answer 'no, thank you'?... So he does not play you...
User avatar
Automan
Beginner
 
Posts: 113
Joined: Tue Mar 06, 2007 1:27 pm
Location: Italy

Re: Zmodeler3 and Take Two

Postby Oleg » Sat Jun 17, 2017 11:05 pm

I don't know how GTA5 works, whether it needs to access online to start or not. I remind my game refused to work unless it's updated and keep trying to update even thought started in offline mode. may be blocking r* destination on firewall or in hosts file can help here.

To the question, @Automan is absolutely correct, as you still need OpenIV to put modded content into the game and/or force game to read modded .rpf files.
User avatar
Oleg
Site Admin
 
Posts: 7692
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am

Re: Zmodeler3 and Take Two

Postby Automan » Sat Jun 17, 2017 11:41 pm

To continue working Open IV needs, at most, this backup:
Image
Which is all that is updated (PlayGTAV.exe no),
except the Social Club it do not need.
Currently, only DLCs are added,
(And the patchdayXXng.rpf series)
and R* can not change coding only for those...
It needs to be done immediately before the next update!!!
(Some just want to convert some GTA-V things, and they do not have the whole game,
because they are often superior to their HW...)
User avatar
Automan
Beginner
 
Posts: 113
Joined: Tue Mar 06, 2007 1:27 pm
Location: Italy

Re: Zmodeler3 and Take Two

Postby Oleg » Sat Jun 17, 2017 11:49 pm

can you provide a link to original post? I haven't stared gta5 since February and it's not updated. need to know what should be done exactly so I don't ruin my current copy of gta5...
User avatar
Oleg
Site Admin
 
Posts: 7692
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am

Re: Zmodeler3 and Take Two

Postby Automan » Sun Jun 18, 2017 1:51 am

Just update GTA V now, first removing all the mods.
If Open IV works -it should - just back up those files.
(In fact, it should be enough to make a backup of the .exe...)
If Open IV was not upgraded after June 13, update it now - it's still possible, until yesterday it was -
it involves a message asking if you want to uninstall Open IV now or later.
(We can remove this pop-up with a patch).
If it does not update, it's okay.

For a general condition of GTA V:
http://gtaforums.com/topic/788114-v-pc- ... iles-list/
User avatar
Automan
Beginner
 
Posts: 113
Joined: Tue Mar 06, 2007 1:27 pm
Location: Italy

Re: Zmodeler3 and Take Two

Postby tall70 » Tue Jun 20, 2017 8:06 am

Automan wrote:
blitziii wrote:If you don't update GTA V, nothing will changed. No changes in filesystem or whatsoever ...

And when does GTA V need to connect what happens?...
Do you answer 'no, thank you'?... So he does not play you...


You can use clean updated game to update SC activation, then use second directory for modded old game version and play it off line. For example when i play original game, i have my modded dorectory renamed to mGrand Theft Auto V, when i play modded game original dir has "o" on front of it.
User avatar
tall70
Beginner
 
Posts: 425
Joined: Tue Aug 11, 2015 3:13 pm

Re: Zmodeler3 and Take Two

Postby Automan » Tue Jun 20, 2017 8:29 pm

But this requires another 70 GB that not everyone has ... :D
Anyway, a question: old game version does not even require connection, periodically? Or does it refer to the update version for this? :)
User avatar
Automan
Beginner
 
Posts: 113
Joined: Tue Mar 06, 2007 1:27 pm
Location: Italy


Return to Grand Theft Auto V

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests