Report Import/Export bugs here

GTA:V Modding with ZModeler3 discussion.

Moderator: madga182

Re: Report Import/Export bugs here

Postby Gta5KoRn » Tue Aug 29, 2017 6:52 am

new shaders were added with the new smuggler run update
User avatar
Gta5KoRn
Beginner
 
Posts: 170
Joined: Mon Aug 17, 2015 1:13 am

Re: Report Import/Export bugs here

Postby Gta5KoRn » Thu Aug 31, 2017 5:47 pm

what is just happend here? :/ https://youtu.be/I7pvl3JJXc8
User avatar
Gta5KoRn
Beginner
 
Posts: 170
Joined: Mon Aug 17, 2015 1:13 am

Re: Report Import/Export bugs here

Postby Oleg » Thu Aug 31, 2017 9:19 pm

Gta5KoRn wrote:what is just happend here? :/ https://youtu.be/I7pvl3JJXc8

bug confirmed. will inspect it at weekend.
User avatar
Oleg
Site Admin
 
Posts: 7768
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am

Re: Report Import/Export bugs here

Postby Oleg » Sun Sep 03, 2017 2:48 am

Fixed, get an update.
User avatar
Oleg
Site Admin
 
Posts: 7768
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am

Re: Report Import/Export bugs here

Postby Gta5KoRn » Sun Sep 03, 2017 6:30 am

thanks! any news about the new shaders?
User avatar
Gta5KoRn
Beginner
 
Posts: 170
Joined: Mon Aug 17, 2015 1:13 am

Re: Report Import/Export bugs here

Postby Oleg » Sun Sep 03, 2017 8:45 pm

installing game update corrupted by game. I can't start it anymore, even thought it detects as the latest version and tries to start.
I could release update for these shaders with no in-game verification in few days if needed. it will let you import model but I can't claim an exported material config will be accurate.
User avatar
Oleg
Site Admin
 
Posts: 7768
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am

Re: Report Import/Export bugs here

Postby Gta5KoRn » Mon Sep 04, 2017 8:30 am

Do you use mods folder? if so you have to replace update.rpf with the new one. Old scripthook will not work as well. Delete it. No new scripthook is available currently. You can try to deactivate all ASI plugins in OpenIV, and the game will use original files only. You cant get the new vehicles tho. If you can start the game after that, you can try to install this trainer: https://www.gta5-mods.com/scripts/menyoo-pc-sp it contains the trainer and alternative scripthook. It will let you to spawn all new vehicles. Dont use another ASI plugins with it to avoid game crash or freezes.
And yes, please release this update even its not verificated.

UPD: official scripthook was just released: http://www.dev-c.com/gtav/scripthookv/ you should be able to use all asi plugins now.
User avatar
Gta5KoRn
Beginner
 
Posts: 170
Joined: Mon Aug 17, 2015 1:13 am

Re: Report Import/Export bugs here

Postby Oleg » Mon Sep 04, 2017 8:34 pm

Edit: Get an update.
User avatar
Oleg
Site Admin
 
Posts: 7768
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am

Re: Report Import/Export bugs here

Postby Gta5KoRn » Tue Sep 05, 2017 9:55 am

thanks!
i get an error when i try to export new plane "bombushka": Shader "vehicle_detail" should use MASK.A affection on Burnt.
I exported it after import, without any changes. Got the same error (before the update) on another vehicle, after i applied the vehicle_detail shader. Where is Burnt actually? is this the MASK section?
User avatar
Gta5KoRn
Beginner
 
Posts: 170
Joined: Mon Aug 17, 2015 1:13 am

Re: Report Import/Export bugs here

Postby Gta5KoRn » Tue Sep 05, 2017 5:44 pm

another bug found: the object in the Uv mapper jumps to the previous position, after selecting the "rotate" tool: https://youtu.be/WYvlAnunNxM
User avatar
Gta5KoRn
Beginner
 
Posts: 170
Joined: Mon Aug 17, 2015 1:13 am

Re: Report Import/Export bugs here

Postby Oleg » Tue Sep 05, 2017 9:42 pm

Warning on burm MASK.A affection can be ignored currently, as it has nothing to do with exported file, just a warning that zmodeler material settings do not reflect in-game settings. in-game shader will still use its own hard-coded burnt/dirt/scratch settings regardless of zmodeler material settings you have.

concerning the bug with UV, it is related to undo I suppose. the next time you get it, press undo browser button (between undo and redo) and expand the topmost entry - I need to see the top entry name and what it contains inside. Or, if you have a .z3d file that I can open and reproduce this bug, send it to me.
User avatar
Oleg
Site Admin
 
Posts: 7768
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am

Re: Report Import/Export bugs here

Postby Deadspin » Sun Sep 10, 2017 1:44 pm

I'm brand new to this and trying to modify an existing GTAV vehicle for use in a roleplay server.
Trying to import a custom vehicle we use on the server to snag it's lightbar and interior accessories for use in another vehicle.
The vanilla GTA vehicle imports but the second vehicle does not and there's no error message. The "import" box just blinks and nothing happens.

https://www.youtube.com/watch?v=SKqMl8sW37c

Edit: Locked models, found out why. Emailing the author.
User avatar
Deadspin
 
Posts: 1
Joined: Sun Sep 10, 2017 1:34 pm
Location: North Carolina

Re: Report Import/Export bugs here

Postby _Vlad_ » Mon Sep 11, 2017 8:03 am

@Oleg, i have very weird problem, i have an original model (part of map model), when i go to polygon mode, the textures is going to be messed up, wtf?
you can reproduce this bug, open file, go to polygons mode and that's all
https://drive.google.com/file/d/0Bx3fCR ... sp=sharing
Also, sometimes when i click on object using select - single, there's no reaction from programm (at least in viewport) and i have to click more than two times to get that object selected :( very annoying
_Vlad_
Beginner
 
Posts: 155
Joined: Thu Aug 06, 2015 11:30 pm

Re: Report Import/Export bugs here

Postby Oleg » Tue Sep 12, 2017 9:42 pm

_Vlad_ wrote:@Oleg, i have very weird problem, i have an original model (part of map model), when i go to polygon mode, the textures is going to be messed up, wtf?
you can reproduce this bug, open file, go to polygons mode and that's all
https://drive.google.com/file/d/0Bx3fCR ... sp=sharing
Also, sometimes when i click on object using select - single, there's no reaction from programm (at least in viewport) and i have to click more than two times to get that object selected :( very annoying


Can you enable "store textures" option and save .z3d file again, as the one you've sent came with no textures on original map fragments? also, which material get messed when you switch to poly? and specify original model location in game, so I could check it if some files/textures are still missing.

when you switch to poly, the geometry is rendered from direct non-optimized object data (slower and higher memory usage), when you switch to objects after ~5 seconds the cached (optimized, packed) geometry is used for rendering. it should not have any rendering difference, but map object have quite complex shader setup with a lot of textures being mixed/blended across surface, so there might e a problem somewhere in rendering code or shaders.

Edit: concerning the Single selection tool, does this problem occur on some specific areas/viewports/angles of view? do you have an item properly highlighted under cursor (blue highlight)? does "Shift+S" hotkey work properly in such a case (I personally use hotkey for Select/Single and never do it with the tool selection in toolbox)?
User avatar
Oleg
Site Admin
 
Posts: 7768
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am

Re: Report Import/Export bugs here

Postby _Vlad_ » Tue Sep 12, 2017 10:11 pm

@Oleg, but i have store texture options enabled, i just doesn't have this textures in scene, i edited models same way before and it's work correct.
I found why it's happens, i have a uv mapper viewport with texture which is asigned to the mesh i'm trying to go to polys mode. Also, the mesh in uv mapper of this detail is bugged (can't be deleted. idk why)
so if i attach this bugged mesh to another object with the same properties, the mesh in uv mapper is gone and i will be able to go to polys mode without problem with mapping. But i found another problem, after editing, some parts of this model become black ingame (this parts were not edited).
_Vlad_
Beginner
 
Posts: 155
Joined: Thu Aug 06, 2015 11:30 pm

Re: Report Import/Export bugs here

Postby Oleg » Tue Sep 12, 2017 10:21 pm

if you need to clear uv mapper, close/change all uv mapper viewports to any other type and then open uv maper again.

also, you should not be editing uv-mapping and the object itself at the same time, it can screw uv-mapping.
User avatar
Oleg
Site Admin
 
Posts: 7768
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am

Re: Report Import/Export bugs here

Postby _Vlad_ » Tue Sep 12, 2017 10:35 pm

@Oleg, oh, i didn't know that, but when i change viewports to another one, and change again to the uv mapper, this bugged mesh still appears
i got a pics for you :
https://pp.userapi.com/c638226/v6382269 ... 0trCio.jpg
https://pp.userapi.com/c638226/v6382269 ... 1M-4P0.jpg
https://pp.userapi.com/c638226/v6382269 ... teIBxM.jpg
https://pp.userapi.com/c638226/v6382269 ... gM2NIw.jpg
It's located in Del Perro beach, around Pier.
The model i'm trying to edit is vb_35_beachc.ydr, located in x64m.rpf\levels\gta5\_cityw\venice_01\vb_35.rpf\
_Vlad_
Beginner
 
Posts: 155
Joined: Thu Aug 06, 2015 11:30 pm

Re: Report Import/Export bugs here

Postby Gta5KoRn » Wed Sep 13, 2017 12:04 pm

why when i import an OBJ model from 3ds, zm destroys the vertices? there are 212K vertices in 3ds and 309k after zm3 import. I tried already different export settings: Faces as Polygons, Triangles and Quads, but always the same 309k vertices..
User avatar
Gta5KoRn
Beginner
 
Posts: 170
Joined: Mon Aug 17, 2015 1:13 am

Re: Report Import/Export bugs here

Postby Oleg » Wed Sep 13, 2017 8:48 pm

obj export from 3dsmax creates 3 vertices for each triangle. zmodeler can compact them upon importing when "optimize vertices" option is used.
User avatar
Oleg
Site Admin
 
Posts: 7768
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am

Re: Report Import/Export bugs here

Postby vans123 » Sat Sep 16, 2017 11:45 am

@Oleg when using the new paint shaders, screen displays vehicle paint 8. When spawning the car, it randomly appears with like a extra layer ontop of the real paint. I use every texture needed by the shader, followed Rockstar car as my example to not fuck up and the car has all the 3 channels required with according mapping.
The layer on top of the real paint every spawn appears with different intensity(opacity level)

Image
vans123
Beginner
 
Posts: 107
Joined: Mon Aug 24, 2015 6:41 am

Re: Report Import/Export bugs here

Postby Gta5KoRn » Mon Sep 18, 2017 10:13 am

a bug with a messed up mapping, after attaching and going to poly mode: https://youtu.be/xdiRb2mddRI?t=47s
User avatar
Gta5KoRn
Beginner
 
Posts: 170
Joined: Mon Aug 17, 2015 1:13 am

Re: Report Import/Export bugs here

Postby Gta5KoRn » Sun Oct 01, 2017 5:38 am

old bug still not fixed: when i replace a texture, it will not be replaced. i have to rename it, so the new one appears.
sometimes its replaces, but when i edit the texture few times and resave, zm stops to replace it and simply keeps the old one.
And what about another bugs reported above?
User avatar
Gta5KoRn
Beginner
 
Posts: 170
Joined: Mon Aug 17, 2015 1:13 am

Re: Report Import/Export bugs here

Postby Gta5KoRn » Sun Oct 01, 2017 6:16 am

aaaaaand another old bug, i thought it was fixed: when i move materials, all the materials of the objects inside a group get messed up... :/
User avatar
Gta5KoRn
Beginner
 
Posts: 170
Joined: Mon Aug 17, 2015 1:13 am

Re: Report Import/Export bugs here

Postby Oleg » Sun Oct 01, 2017 8:40 am

Gta5KoRn wrote:a bug with a messed up mapping, after attaching and going to poly mode: https://youtu.be/xdiRb2mddRI?t=47s


never edit an object that you have uv-mapping for inside uv-mapper. uv-mapper does not know you change topology of the target object, so it can easily ruin uv-mapping.

Gta5KoRn wrote:old bug still not fixed: when i replace a texture, it will not be replaced. i have to rename it, so the new one appears.
sometimes its replaces, but when i edit the texture few times and resave, zm stops to replace it and simply keeps the old one.
And what about another bugs reported above?

this probably relates to an option of textures being saved inside .z3d file. When textures are saved in .z3d file, their origin is no longer respected, so changing/updating actual texture on your hard drive will not take effect. You should disable storing textures inside .z3d, so ZM loads required texture from hard drive when you open the file. in such a case, it will keep an eye on texture files and reload them when they are changed (or at least "reload" button will take effect).

Gta5KoRn wrote:aaaaaand another old bug, i thought it was fixed: when i move materials, all the materials of the objects inside a group get messed up... :/

this was fixed already. if you have a z3d file that can reproduce the problem, send it to me with description on how to reproduce this bug.
User avatar
Oleg
Site Admin
 
Posts: 7768
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am

Re: Report Import/Export bugs here

Postby Gta5KoRn » Tue Oct 03, 2017 6:30 am

Oleg wrote:this probably relates to an option of textures being saved inside .z3d file. When textures are saved in .z3d file, their origin is no longer respected, so changing/updating actual texture on your hard drive will not take effect. You should disable storing textures inside .z3d, so ZM loads required texture from hard drive when you open the file. in such a case, it will keep an eye on texture files and reload them when they are changed (or at least "reload" button will take effect).


i meant zm stops to replace the texture, when i change it manually with the Replace button. it replaces maybe 2-3 times (after every edit), but after that it keeps the old one, and the newly edited texture doesnt appear more.
Ah, and wanted to ask, if you can add support for DDS textures with BC7 format?

Pm'd the z3d file with material moving bug.
User avatar
Gta5KoRn
Beginner
 
Posts: 170
Joined: Mon Aug 17, 2015 1:13 am

PreviousNext

Return to Grand Theft Auto V

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests