Can not activate licesnes

Technical issues and help in: forum registration/posting, account creation/confirmation, platforms and licenses issues.

Moderator: Oleg

Can not activate licesnes

Postby Nightfox85 » Sun Aug 23, 2015 3:01 pm

I am having difficulty when trying to activate my trial. I have created the account registered my pc generated the key however when i got to the license tab on zmodler and press shift it does not activate. Am I doing something wrong?
Nightfox85
 
Posts: 4
Joined: Sun Aug 23, 2015 2:44 pm

Re: Can not activate licesnes

Postby Oleg » Sun Aug 23, 2015 3:19 pm

make sure you've copied your license key. Paste it into any text document to ensure it was copied fully.

verify Platform ID in ZModeler and in account. it have to match exactly, otherwise license key will not get accepted.
User avatar
Oleg
Site Admin
 
Posts: 7774
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am

Re: Can not activate licesnes

Postby Nightfox85 » Sun Aug 23, 2015 4:24 pm

I have completed these steps and am still having the same issue
Nightfox85
 
Posts: 4
Joined: Sun Aug 23, 2015 2:44 pm

Re: Can not activate licesnes

Postby LysergicAcid » Sun Aug 23, 2015 5:25 pm

Same problem here, tired of trying to verify the license. First my ID was already in use, now it fails to activate online, dunno if it's worth buying it after the trial is over :?
LysergicAcid
 

Re: Can not activate licesnes

Postby Meepler1 » Sun Aug 23, 2015 7:24 pm

Same problem as well
Meepler1
 
Posts: 6
Joined: Sat Aug 22, 2015 10:33 am

Re: Can not activate licesnes

Postby Oleg » Sun Aug 23, 2015 9:08 pm

wrong (misspell of ) platform ID typically is the only reason.
User avatar
Oleg
Site Admin
 
Posts: 7774
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am

Re: Can not activate licesnes

Postby Nightfox85 » Mon Aug 24, 2015 8:17 am

... Again already checked that is not the case...
Nightfox85
 
Posts: 4
Joined: Sun Aug 23, 2015 2:44 pm

Re: Can not activate licesnes

Postby LysergicAcid » Mon Aug 24, 2015 8:50 am

Here's a quick example of my case:
Image
LysergicAcid
 

Re: Can not activate licesnes

Postby Nightfox85 » Mon Aug 24, 2015 10:07 am

I can not even get to that point it just stays on the fault screen and does not show the authentication going through.
Nightfox85
 
Posts: 4
Joined: Sun Aug 23, 2015 2:44 pm

Re: Can not activate licesnes

Postby Oleg » Mon Aug 24, 2015 1:03 pm

User avatar
Oleg
Site Admin
 
Posts: 7774
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am

Re: Can not activate licesnes

Postby LysergicAcid » Mon Aug 24, 2015 1:33 pm

Oleg wrote:http://forum.zmodeler3.com/viewtopic.php?p=41574#p41574

Yep, this kind of worked for me, after getting the fail, you need to get that Offline Key, and press shift again over the failed license.
LysergicAcid
 

Re: Can not activate licesnes

Postby Twattyballs » Wed Oct 21, 2015 1:48 am

Oleg, how is it your 14day trial can screw people! im seriously not happy with your new software. the activation process screws me. it seems to license in the forum and in the software, but when i restart nothing has changed. the only thing that changes is, i can no longer hold SHIFT to access the software registration in zmod 'About' section. a trial version should not be such a let down. it is putting me off buying a license. even 3ds max trial versions do not have this kind of headache. im sure there are many other people regretting trying zmod3 for this reason too.
Twattyballs
 

Re: Can not activate licesnes

Postby Oleg » Wed Oct 21, 2015 2:22 am

I apologize for inconvenience, but trial license is the most vulnerable point of software - the license that allows everything with no payment required. 3dsmax developers can afford a massive usage of warez copies or illegal/keygen-created licenses with no harm to their bussines (as they get the major part of income from serious companies ordering dozen or hundreds of licenses for their workers). however, my bussines is harmful to a loss of users due to a usage of warez copies or running trial license over the real time period using cheating of any kind. that is why I have to make such a painful activation/validation procedure for the software. To be honest, I would prefer to loose 20% of users that regret using my software due to these procedures rather than loosing 50% of users that would switch to illegal/cracked copy because of a weak protection used in software.

P.S. can you be more specific on what exactly does not work for you in activation procedure?
P.P.S. a long-term license (6+ month) allows old-fashion activation with "shift" method and does not require re-validation on each startup.
User avatar
Oleg
Site Admin
 
Posts: 7774
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am

Re: Can not activate licesnes

Postby Guest » Wed Oct 21, 2015 2:32 am

the software, allowed me to generate a platform ID, i linked this to my account online, but when i return to zmod to validate and activate, holding Shift worked once, and said validation failed. since then holding SHIFT will not work, i cannot open files, i cannot import, or export. i cannot do anything. i understand your situation with licensing, but seriously, how do you expect people to buy a software they cant actually use until they buy it?? makes no sense to me. i have been reading through your solutions in the forum for 3 days now, and still no solution, nothing has changed. i even tried a new download. but no. still this does not work.
Guest
 

Re: Can not activate licesnes

Postby Oleg » Wed Oct 21, 2015 2:35 am

"shift" method is not available for short-time licenses. you have to configure online validation, so ZM will connect to licensing server and download/validate your license automatically.

even more, it will require to re-validate license on each startup, so online validation configuration is a must.
User avatar
Oleg
Site Admin
 
Posts: 7774
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am

Re: Can not activate licesnes

Postby twattyballs » Wed Oct 21, 2015 2:38 am

can you explain how to do this effectively please. since i read through most of your stuff on how to activate and NOTHING HAS WORKED . :arrow:
twattyballs
 

Re: Can not activate licesnes

Postby twattyballs » Wed Oct 21, 2015 2:43 am

surely a 3rd party license check application could be utilized? i think this would make it a lot more end-user friendly. rather than just protecting your asset..
twattyballs
 

Re: Can not activate licesnes

Postby twattyballs » Wed Oct 21, 2015 2:51 am

just you just manually verify my trial??

i changed nothing. but suddenly it works.

Thank you Oleg
twattyballs
 

Re: Can not activate licesnes

Postby Oleg » Wed Oct 21, 2015 2:53 am

log in to your account, pick My Computers, pick your platform there, enable "allow this platform to log in", type password 123456 and press Submit.

start ZModeler, open Account Setup window, specify your account name and platform password 123456 and press Ok. then restart ZModeler and open License Information window. it should download your license key and validate it. then restart again.
User avatar
Oleg
Site Admin
 
Posts: 7774
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am

Re: Can not activate licesnes

Postby twattyballs » Wed Oct 21, 2015 3:23 am

thank you very much Oleg! :)
twattyballs
 


Return to Tech support (forum, account, licenses)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests