ATS: Front lights have no lightmask texture after export

SCS Software ATS and ETS2 editing using ZModeler3 filter. Models, Materials, Animation.

Moderators: Oleg, _RicH_

ATS: Front lights have no lightmask texture after export

Postby MeyohMey » Sun Sep 10, 2017 5:02 am

Hi,

maybe you have an idea about a possible bug. I've reworked the ATS stock 579 for several months now, adding and removing parts for creating optional attachments (like removing all aero parts and making them seperate add-on options via a unique mountpoint.
Since some point between Aug20th (last fully working model export) and now, I ran into a problem... I'm sure there were a few Zmod3 updates in that time. Now, when I import the 579 cab (or whole truck.pmd full model) for edit, do something totally unrelated (like adding a mountpoint or the weight station thingy, or remove some polys...), and export the model again, the lightmask from the truck's lights has vanished - there are only the flares left. The usual blinker and drl "bars" are also gone.

I re-checked, I haven't tampered with the light at all and the assigned texture is the same as on the fresh-from-the-factory model.
I've reproduced the issue a few times; no matter what I do (even if I just export again without changing anything), the (lights) texture vanishes. It appears not to affect objects without light masks, since a few unlit parts I've created since appear fine.

Could you please look into this? I'm using Zmod3 3.1.5 build 1167 (should me current version)


Thanks,
Torsten aka TomDooley
MeyohMey
 
Posts: 3
Joined: Fri Mar 03, 2017 6:07 am

Re: ATS: Front lights have no lightmask texture after export

Postby Oleg » Sun Sep 10, 2017 8:04 pm

hi.
you need to set 2 UV channels on an object that uses lightmask material; then copy UV#1 to UV#2 (Edit UV -> #2, Generate New, Copy From: #1).

Edit: get an update; the exporter will do the stuff above automatically.
User avatar
Oleg
Site Admin
 
Posts: 7768
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am

Re: ATS: Front lights have no lightmask texture after export

Postby MeyohMey » Mon Sep 11, 2017 8:13 am

Oleg,

thank you so much for your quick help, problem is solved with the update.

You offer the best product support I've ever experienced!


Torsten
MeyohMey
 
Posts: 3
Joined: Fri Mar 03, 2017 6:07 am


Return to ATS and ETS2 by SCS Software

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests