Invisible parts - ETS2 Beta 1.27.0.3 - Filter 377 [solved]

SCS Software ATS and ETS2 editing using ZModeler3 filter. Models, Materials, Animation.

Moderators: Oleg, _RicH_

Invisible parts - ETS2 Beta 1.27.0.3 - Filter 377 [solved]

Postby thunderhawk17382 » Sun Mar 12, 2017 7:15 am

Hey Oleg,
i have updated zmod3, with enabled installation of beta updates.

Then i have loaded my project files (z3d) to export all the stuff in new pmg format (506d6714).
Works fine ... the game stops prompting warnings for old pmg format.

But some files/parts became Invisible ingame (ETS2 Beta 1.27.0.3).
By replacing the pmd (exported by the new filter) with old versions, the parts are visible again.
So my question is, did i miss something or is it caused by the filter?

Here are some example files: https://drive.google.com/open?id=0B8tAq ... kY1WXZGWTA

Best regards,
Stefan
Last edited by thunderhawk17382 on Sat Mar 18, 2017 1:28 am, edited 1 time in total.
User avatar
thunderhawk17382
 
Posts: 5
Joined: Mon Dec 05, 2011 6:16 am

Re: Invisible parts - ETS2 Beta 1.27.0.3 - Filter build 377

Postby Oleg » Sun Mar 12, 2017 9:23 am

this issue relates to an update submitted earlier. All group components have to be converted into compounds.

For example, if you have three variants A, B, C and cabin is split into "cab_base", "cab_A", "cab_B" and "cab_C", your current file setup is probably as follows:
cab_base (regular dummy node) with some geometry objects inside;
cab_A is compound with "A" state; and some geometry objects inside;
cab_B is compound with "B" state; and some geometry objects inside;
cab_C is compound with "C" state; and some geometry objects inside;

Current export version assumes "cab_base" group to be invisible by default (heel_up, heel_down case). In order to make it "always visible" group, you have to convert it to compound with no state buttons toggled. It will be cab_base in hierarchy and will show Default state in a list of states/variants.
User avatar
Oleg
Site Admin
 
Posts: 7643
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am

Re: Invisible parts - ETS2 Beta 1.27.0.3 - Filter 377 [solve

Postby thunderhawk17382 » Sat Mar 18, 2017 1:33 am

Thanks for the quick response!

Had some files with only one dummy (with geometry objects inside).
Converted that to an "default" compound and the parts are visible (ingame) again.

Best regards,
Stefan
User avatar
thunderhawk17382
 
Posts: 5
Joined: Mon Dec 05, 2011 6:16 am


Return to ATS and ETS2 by SCS Software

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests