Rotation in an animation

SCS Software ATS and ETS2 editing using ZModeler3 filter. Models, Materials, Animation.

Moderators: Oleg, _RicH_

Rotation in an animation

Postby angel21 » Tue Feb 21, 2017 10:55 am

Hello. I have a problem with an animation. I need rotate -268º the axis Y but only i can 180º. What can i do? Thank you in advance
angel21
 
Posts: 4
Joined: Tue Feb 21, 2017 10:47 am

Re: Rotation in an animation

Postby Oleg » Tue Feb 21, 2017 11:18 am

-268 = +92.
if you need an animation going from -270 to +270, it will look like this:
+90, +135, +180(=-180), -135, -90, -45, 0, 45, 90, 135, 180(=-180), -135, -90
User avatar
Oleg
Site Admin
 
Posts: 7774
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am

Re: Rotation in an animation

Postby angel21 » Tue Feb 21, 2017 12:51 pm

All that is for axi Y?
angel21
 
Posts: 4
Joined: Tue Feb 21, 2017 10:47 am

Re: Rotation in an animation

Postby Oleg » Fri Feb 24, 2017 11:00 am

the axis you need. If your rotation axis is Y, these are for Y. This was just an example on how to make rotation. make sure the key frame passes "+/-180" explicitly, otherwise, rotation will look crazy on approaching and after passing this angle value.
User avatar
Oleg
Site Admin
 
Posts: 7774
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am

Re: Rotation in an animation

Postby angel21 » Sun Feb 26, 2017 5:33 am

Now i need make the anim more slower because in the game goes very fast, what i need do?
angel21
 
Posts: 4
Joined: Tue Feb 21, 2017 10:47 am

Re: Rotation in an animation

Postby Oleg » Sun Feb 26, 2017 9:19 am

Change "Target Duration" property on animation to higher value and export/save animation again.
User avatar
Oleg
Site Admin
 
Posts: 7774
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am

Re: Rotation in an animation

Postby angel21 » Sun Feb 26, 2017 9:26 pm

Nothing, still the same spped
angel21
 
Posts: 4
Joined: Tue Feb 21, 2017 10:47 am

Re: Rotation in an animation

Postby Oleg » Tue Feb 28, 2017 7:18 am

have you checked changes in ZModeler by re-importing an animation file? it should show "target duration" changes respectively.

Alternatively, drag&drop all tracks into editing area, select full range of keys with right mouse button and use tracks scaling tool to rescale selection. I might be needed to combine these changes with update of "target duration" value too.
User avatar
Oleg
Site Admin
 
Posts: 7774
Joined: Fri Feb 06, 2004 3:54 am


Return to ATS and ETS2 by SCS Software

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest