Search found 26 matches

by pnwparksfan
Sun Oct 25, 2020 8:24 pm
Forum: Grand Theft Auto V
Topic: Missing cloth shaders
Replies: 0
Views: 388

Missing cloth shaders

None of the cloth shaders appear under the shader selection menu in the material editor, they can only be used by importing manually.

Furthermore, props with shader cloth_normal_spec_tnt cannot be exported. This shader is available on props like prop_skid_tent_01.yft.
by pnwparksfan
Sun Oct 25, 2020 8:10 pm
Forum: ZModeler3 General discussion
Topic: User-defined properties on closed COL groups not saving
Replies: 1
Views: 879

User-defined properties on closed COL groups not saving

ZModeler3 has an issue where user-defined properties defined on a closed COL group are lost when saving and reopening the z3d file. To quickly reproduce this issue, import the prop prop_parasol_02 , then view the user-defined properties on the node Paral_02_top [COL] : just-after-import.PNG Save the...
by pnwparksfan
Thu Sep 10, 2020 7:54 pm
Forum: Tech support (forum, account, licenses)
Topic: Can't rotate viewport using Alt+Middle Click
Replies: 2
Views: 686

Re: Can't rotate viewport using Alt+Middle Click

Silly me. Had been a while since I used zmodeler and I had been using other 3D software where you rotate by clicking the scroll button. Thanks for the reminder.
by pnwparksfan
Thu Aug 27, 2020 8:09 pm
Forum: Tech support (forum, account, licenses)
Topic: Can't rotate viewport using Alt+Middle Click
Replies: 2
Views: 686

Can't rotate viewport using Alt+Middle Click

I haven't opened zmodeler in a while, and now I can no longer rotate 3D or Perspective viewports by holding Alt + Middle Click. My middle click works (I can still pan) and my alt key works (I can press Ctrl+Alt+Del), but zmod won't recognize them to rotate.
by pnwparksfan
Mon Apr 20, 2020 9:24 pm
Forum: Grand Theft Auto V
Topic: "Show" not working on hidden vertices/polygons
Replies: 3
Views: 730

Re: "Show" not working on hidden vertices/polygons

This still happens intermittently. How is the "Show" button supposed to work? Could you add a "show all" button for poly/vertex mode which always just shows everything regardless of selection status?
by pnwparksfan
Mon Mar 09, 2020 12:27 pm
Forum: Grand Theft Auto V
Topic: Max Number of Non ELS Sirens
Replies: 5
Views: 920

Re: Max Number of Non ELS Sirens

The game is hard coded to a limit of 20 sirens.
by pnwparksfan
Mon Mar 09, 2020 12:06 pm
Forum: Grand Theft Auto V
Topic: Report Import/Export bugs here
Replies: 1759
Views: 604142

Re: Report Import/Export bugs here

You should save your work as .z3d file, do not rely on re-importing your models. If you have downloaded some mod from the web, it might happen the file is corrupt and will not get loaded. ZModeler should be able to import original game models and .yft files created by ZModeler with no updates. In p...
by pnwparksfan
Sat Feb 22, 2020 9:08 pm
Forum: Tech support (forum, account, licenses)
Topic: Can't post in general discussion forum
Replies: 5
Views: 1634

Re: Can't post in general discussion forum

Oleg wrote:You should probably log out at forum and log in again.
I have tried logging out and back in, and still cannot post in that forum.
by pnwparksfan
Tue Feb 18, 2020 12:21 am
Forum: Tech support (forum, account, licenses)
Topic: Can't post in general discussion forum
Replies: 5
Views: 1634

Re: Can't post in general discussion forum

Your forum username is not linked to your ZModeler3 web account. Clear all private messages (inbox, outbox, saved, deleted) and bind your forum username with your ZModeler2 account on "Settings" page in web account. There is nothing about binding to forum in the settings page of my web ac...
by pnwparksfan
Mon Feb 17, 2020 10:30 pm
Forum: Tech support (forum, account, licenses)
Topic: Can't post in general discussion forum
Replies: 5
Views: 1634

Can't post in general discussion forum

When I go to the General Discussion forum the "New Topic" button is not there. In every other forum the button is there. Why can't I post to that forum?

It looks like it might be because I am not a member of the ZM3 users group, but I have an active license.
by pnwparksfan
Mon Jan 20, 2020 9:19 pm
Forum: Grand Theft Auto V
Topic: "Show" not working on hidden vertices/polygons
Replies: 3
Views: 730

"Show" not working on hidden vertices/polygons

I've noticed that sometimes the Show button on the Display tab does not work if I have hidden vertices or polygons. I enter vertex or polygon mode on the part with the hidden polys/vertices, and hitting Show does not do anything, regardless of what is selected.
by pnwparksfan
Fri Nov 23, 2018 12:08 pm
Forum: Grand Theft Auto V
Topic: Report Import/Export bugs here
Replies: 1759
Views: 604142

Re: Report Import/Export bugs here

It appears that importing two models, a _hi.yft model and a regular .yft model, at the same time, with "split to parts" unchecked and "combine with existing models" checked, can result in L0 getting messed up. I'm not exactly sure what is wrong with it, but vertices are in the wr...
by pnwparksfan
Tue Mar 20, 2018 2:50 pm
Forum: Site news and events
Topic: GTA5: Cloth-simulated meshes
Replies: 55
Views: 41274

Re: GTA5: Cloth-simulated meshes

Would it be possible for you to check when exporting cloth objects, and if no vertices have a static point, warn the user? On a couple occasions I've accidentally forgotten to set or accidentally deleted all of the static vertices. Then when I got in game I was of course confused why my cloth disapp...
by pnwparksfan
Mon Mar 19, 2018 5:52 am
Forum: Site news and events
Topic: GTA5: Cloth-simulated meshes
Replies: 55
Views: 41274

Re: GTA5: Cloth-simulated meshes

Oleg wrote:if i'm not mistaken, the first parameter (elasticity?) should be very small value like 0.0005 to prevent excessive stretch.
Even at very low elasticity like 0.0001 it still seems to stretch the same amount.
by pnwparksfan
Sun Mar 18, 2018 7:16 pm
Forum: Site news and events
Topic: GTA5: Cloth-simulated meshes
Replies: 55
Views: 41274

Re: GTA5: Cloth-simulated meshes

Oleg, do you have any idea which parameter (if any) might control how far the cloth can stretch? I've noticed that with very large cloth pieces, they will bend very far, and it seems to bend the same amount regardless of any options which I apply. Perhaps it's related also to the number of polygons?
by pnwparksfan
Thu Mar 15, 2018 1:27 pm
Forum: Site news and events
Topic: GTA5: Cloth-simulated meshes
Replies: 55
Views: 41274

Re: GTA5: Cloth-simulated meshes

Did some more testing recently and made a new mesh that I applied cloth settings to. Discovered that some combinations of the values in User Defined Options on a .cloth node result in the cloth being completely invisible in game. When I import cloth-only props, they only appear about half of the opt...
by pnwparksfan
Mon Mar 12, 2018 11:49 pm
Forum: Site news and events
Topic: GTA5: Cloth-simulated meshes
Replies: 55
Views: 41274

Re: GTA5: Cloth-simulated meshes

I haven't tried making an entirely new cloth-only model yet, only editing existing ones. In testing with the flag props and with vb_28_tape.yft in both cases nothing spawned at all when I just exported it even without changes. I was finally able to get custom cloth working in a prop by using the str...
by pnwparksfan
Mon Mar 12, 2018 9:50 pm
Forum: Site news and events
Topic: GTA5: Cloth-simulated meshes
Replies: 55
Views: 41274

Re: GTA5: Cloth-simulated meshes

It looks like the problem with exporting cloth props may be related specifically to exporting materials which adapt cloth_spec_cutout. I'm still experimenting, but I imported a mesh from a cloth-only model and replaced the .cloth object on a model with non-cloth and cloth parts. It would spawn in ga...
by pnwparksfan
Fri Mar 09, 2018 8:04 pm
Forum: Site news and events
Topic: GTA5: Cloth-simulated meshes
Replies: 55
Views: 41274

Re: GTA5: Cloth-simulated meshes

@carloxfranco, I've checked flag_us models, they contain LODs for geometry and LODs for cloths too. These are importable now, but can't be exported, as lods transition (additional cloth-specific data) requires extra research. You can remove lods from .mesh and from .cloth objects to make it exporta...
by pnwparksfan
Tue Feb 27, 2018 6:23 am
Forum: Grand Theft Auto V
Topic: [SOLVED] Collision problem
Replies: 44
Views: 13818

Re: Collision problem

Yes, this was tested after installing the new update. I installed the update, restarted zmod, and imported/exported the titan and the tug, each without any changes at all. Both have the issue still. Tried with both 32-bit and 64-bit zmod 3.2.0.
by pnwparksfan
Mon Feb 26, 2018 8:26 pm
Forum: Grand Theft Auto V
Topic: [SOLVED] Collision problem
Replies: 44
Views: 13818

Re: Collision problem

umm. why is everyone mentioning planes (Aircraft) did i miss something? i haven't had trouble with aircraft collisions with x64 version of zmodeler 3 yet. please do advise if i am missing something. in my opnion the boat collisions are the only ones having this issue? oh yea i did just get an updat...
by pnwparksfan
Mon Feb 26, 2018 8:14 pm
Forum: Grand Theft Auto V
Topic: [SOLVED] Collision problem
Replies: 44
Views: 13818

Re: Collision problem

Unfortunately I am still having the same problem in the latest Zmodeler3 update from today. It looks pretty much exactly the same as before. Tested with the default TUG model and with a custom model; both have the issue. Tried with both 32-bit and 64-bit zmod, both updated to latest version.
by pnwparksfan
Sat Feb 24, 2018 11:41 am
Forum: Grand Theft Auto V
Topic: [SOLVED] Collision problem
Replies: 44
Views: 13818

Re: Collision problem

Well I understand your perspective here, but personally I think it's not very good customer service. Many of us spent quite some time trying to figure out if we had messed up our models ourselves before realizing this was a bug. That time is already lost, I can't go back in a time machine and pause ...
by pnwparksfan
Fri Feb 23, 2018 10:32 pm
Forum: Grand Theft Auto V
Topic: [SOLVED] Collision problem
Replies: 44
Views: 13818

Re: Collision problem

Hi Oleg, Will those of us who primarily work on boats and planes, models with collisions that are affected by this bug, be able to get an extra month or two added to our license? This bug has been going on quite some time now. As a software developer myself I understand it sometimes can take a while...
by pnwparksfan
Sat Feb 17, 2018 2:12 pm
Forum: Grand Theft Auto V
Topic: [SOLVED] Collision problem
Replies: 44
Views: 13818

Re: Collision problem

Oleg wrote:i'll explore this issue few later, need to complete a task with cloth first. I do remember for this issue, other users have reported this problem too.
Thanks. We are all looking forward to a solution! Can't wait to put some flags on our boats now that cloth is supported haha.