ZModeler 3.1.5 release notes

Post a reply

Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:
BBCode is ON
[img] is ON
[flash] is OFF
[url] is ON
Smilies are ON
Topic review
   

Expand view Topic review: ZModeler 3.1.5 release notes

Re: ZModeler 3.1.5 release notes

Post by brainiac » Wed Nov 08, 2017 11:00 am

8 months ago I could set prority of AI lanes by setting number on ID in External state property.
Now, on 3.1.5 version I can't do that and I can't change AI lanes priority on prefabs which are made before 3.1.5 version.
How I can do that now?

Re: ZModeler 3.1.5 release notes

Post by _Vlad_ » Tue Nov 07, 2017 8:57 am

@Oleg, what about Zmodeler 3.2 release?

Re: ZModeler 3.1.5 release notes

Post by brainiac » Tue Nov 07, 2017 8:46 am

I didn't find how to set priority on AI lanes. I tried several things and nothing.

Re: ZModeler 3.1.5 release notes

Post by brainiac » Mon Nov 06, 2017 9:21 am

As I said, I activated ETS/ATS setting, but I can' find way to options like priority of AI lanes or assignment semaphore to AI lane.
EDIT:
I found.

Re: ZModeler 3.1.5 release notes

Post by Oleg » Mon Nov 06, 2017 7:23 am

compatibility is no longer available. option names can be restored via
settings -> general -> compatibility -> [default compatibility] -> settings -> ETS2/ATS

Re: ZModeler 3.1.5 release notes

Post by brainiac » Mon Nov 06, 2017 5:36 am

I am using Zmodeler for first time after 3.1.5 release. Before it I had SCS compatibility and when I went to manipulator level and select node, in external states I had option. Now whatever I select in manipulator level, I don't have any specific options. I selected ETS/ATS setting. What is solution?

Re: ZModeler 3.1.5 release notes

Post by chevyboy96 » Mon Nov 06, 2017 5:29 am

ok now I think I see the issue..when I log into my account on the web my platform id is HHQPZ-WE but when I open zmodeler the platform id on there is showing HHQP7-WE..whats the fix for that..thanks for your reply aswell

Re: ZModeler 3.1.5 release notes

Post by Oleg » Sun Nov 05, 2017 8:53 pm

remove both CodeLib file(s) located in Shared folder of ZModeler. then start ZModeler and let it download updates; then specify your account name and platform password on "Account Setup" page. Platform password is the one you assign in web account on "My computers" page.

then restart ZModeler and this time it should download license key you've activated/assigned in web account.

Re: ZModeler 3.1.5 release notes

Post by chevyboy96 » Sun Nov 05, 2017 4:17 pm

I think I posted on the topic before but my zmodeler keeps querying for a trial key but I have two purchase keys but it wont let me pass this point please help

Re: ZModeler 3.1.5 release notes

Post by chevyboy96 » Sun Nov 05, 2017 4:11 pm

my zmodler keeps querying for a trial license and I have two purchased license that I cant use at this moment because it will not let me get pass this

Re: ZModeler 3.1.5 release notes

Post by Mihail1988 » Fri Sep 08, 2017 5:40 am

Mainboard- MSI P45-8D, OS- Win7 64bit

Re: ZModeler 3.1.5 release notes

Post by Oleg » Fri Sep 08, 2017 12:48 am

Mihail1988 wrote:I use a desktop device without a network card, the Internet with a cable connection and a router.

what is your mainboard model? and what OS is installed?

Re: ZModeler 3.1.5 release notes

Post by Mihail1988 » Wed Sep 06, 2017 9:45 am

I use a desktop device without a network card, the Internet with a cable connection and a router.

Re: ZModeler 3.1.5 release notes

Post by Oleg » Tue Sep 05, 2017 9:21 pm

what is your hardware specs? is it laptop or desktop device? do you use a usb-network card (wifi adapter)?

Re: ZModeler 3.1.5 release notes

Post by Mihail1988 » Tue Sep 05, 2017 7:02 am

"8UR2R-GL" -it was my ID before updating to 3.1.5., Today ZM again created a new ID, before that I tried to run ZM at least 10 times and each time there was a new ID. I tried hibernation, the newly created and validated ID was saved. Maybe after the activation of the full license in 15 days the ID will be saved.

Re: ZModeler 3.1.5 release notes

Post by Oleg » Mon Sep 04, 2017 8:11 pm

Since version 3.1.5 platform identification has changed a little and might produce different ID than older versions in some cases. Even more, ZMod might be switching between two or three IDs in rare cases, it should not give new IDs all the time.

As I see, two IDs on your account seems to be properly identified, except the one "8UR2R-GL" which is marked as "inaccurate identification". If possible, prefer Hibernate instead of reboot of your computer so you don't need to revoke/apply license each time.

Re: ZModeler 3.1.5 release notes

Post by Mihail1988 » Mon Sep 04, 2017 5:03 am

Oleg, hello! After upgrading to 3.1.5. ZM generated a new ID of the platform with a trial license , I added this ID to my account, got the key, did the validation, ZM successfully worked (import, export, work with animation), but each time the computer is restarted, a new ID with a trial license is generated again.

Re: ZModeler 3.1.5 release notes

Post by FoxtrotDelta » Thu Aug 10, 2017 8:16 am

Oleg wrote:cloth simulation is not under research currently, but its in my schedule for research. I remind I was messing with them for several weeks at first attempt and gave up, so I'm not very optimistic on this task.

concerning options being given some names instead of nameless "flag #1", "flag #2" and numerical IDs, it's generally a user-friendly names for the stuff that was available in a different fashion. Actual names (and their meaning whether it's correct or not) can be discussed here (or in new topic) and/or asked for some explanation at GIMS Evo topic at gtaforums.com. I've taken names from GIMS Evo screenshot and not sure where these options really does what they were named to be.


Alright Thanks for the Guidance i'll be sure to check out gims evo forum topic.

Re: ZModeler 3.1.5 release notes

Post by Oleg » Mon Aug 07, 2017 4:56 am

cloth simulation is not under research currently, but its in my schedule for research. I remind I was messing with them for several weeks at first attempt and gave up, so I'm not very optimistic on this task.

concerning options being given some names instead of nameless "flag #1", "flag #2" and numerical IDs, it's generally a user-friendly names for the stuff that was available in a different fashion. Actual names (and their meaning whether it's correct or not) can be discussed here (or in new topic) and/or asked for some explanation at GIMS Evo topic at gtaforums.com. I've taken names from GIMS Evo screenshot and not sure where these options really does what they were named to be.

Re: ZModeler 3.1.5 release notes

Post by FoxtrotDelta » Mon Aug 07, 2017 4:44 am

@Oleg hi, i See loads of new stuff in Collisions and also i saw in update log this line "user defined options removed"

where do i learn about new stuff like collisions and some new parameters that i can see now when i import native gta 5 vehicles? and does this mean we might have cloth simulation and its collisions soon? Thanks.

Re: ZModeler 3.1.5 release notes

Post by Gta5KoRn » Mon Jul 31, 2017 2:39 am

just tested again and yea now on HDD it works same as on SSD. Lol, i dont understand. Yesterday it lagged much on HDD. Same (latest) program version, same project, same object.

Re: ZModeler 3.1.5 release notes

Post by Oleg » Mon Jul 31, 2017 12:49 am

there should be no difference on whether program is on HDD or on SDD. it does not load/unload any plugins, neither use any page file.

Re: ZModeler 3.1.5 release notes

Post by Gta5KoRn » Sun Jul 30, 2017 10:05 am

thanks, its better now. but the weird thing is that program reacts faster when its insalled on SSD. i move the objects (69k polys) in UV editor with about 2 moves per 1 sec. When the program is on HDD it moves with 1 move per 10 seconds. The older Zm version (installed on HDD) still reacts faster with the same 69k poly object

Re: ZModeler 3.1.5 release notes

Post by Oleg » Sun Jul 30, 2017 6:30 am

@Gta5KoRn, get an update, should work better.

Re: ZModeler 3.1.5 release notes

Post by Gta5KoRn » Sat Jul 29, 2017 4:34 am

any new news about the performance in the UV mapper?

Top